MKB accountant of boekhouder ?

Wie kies je als je de administratie niet meer zelf wilt doen? Gaat het om het verwerken van een paar facturen en bankmutaties? Dan kan een boekhouder een prima keuze zijn. Iedereen mag zichzelf boekhouder noemen. Daar is zelfs geen verplichte opleiding voor nodig.

Wordt het allemaal wat complexer, omdat bijvoorbeeld jouw bedrijf te maken heeft met personeel, in- en verkopen buiten Nederland, financieringen etc? Dan is een accountant beter geschikt, omdat deze kennis heeft op het gebied van belastingen, administratie, controle en bedrijfseconomische kwesties. Een accountant is minimaal op HBO-niveau opgeleid, bovendien is het wettelijk verplicht voor een accountant kennis op peil te houden d.m.v. permanente educatie. Daarom is een accountant altijd op de hoogte van de relevante ontwikkelingen.

Grote ondernemingen hebben te maken met de wettelijke verplichting om de werkzaamheden door een accountant te laten verrichten. Daarom is het beroep van accountant ook wettelijk beschermd. Dit waarborgt de kwaliteit van de werkzaamheden.

Voordeel online boekhouden

Aanleveren van gegevens gaat super eenvoudig. Simpel scannen, e-mail of dropbox. Het kan nog makkelijker: laat je leveranciers jouw inkoopfactuur aanleveren met UBL. Dan hoef je zelf helemaal niks meer te doen. En natuurlijk word je bank automatisch dagelijks bijgewerkt. Fluitje van een cent.

Je kunt vandaag al beginnen. Lever je gegevens aan en wij gaan dagelijks voor je aan de slag. Je kunt op elk moment, op elke lokatie de administratie van je bedrijf inzien. Dus 24/7 realtime inzicht in omzet, kosten, te betalen facturen, te ontvangen bedragen, resultaat per periode, ontwikkeling van banksaldo etc. Wil je een factuur nog eens inzien? Geen probleem, met een paar muisklikken kom je bij de gewenste factuur. Of je zoekt de factuur op met je smartphone. Net zo handig en net zo snel. Immers alles wat je bij Yuki hebt aangeleverd wordt digitaal bewaard. Uiteraard allemaal in een beveiligde omgeving.

Alles is aangeleverd en verwerkt, nu nog betalen en incasseren. Ook dat kunnen we voor je automatiseren, als je dat wilt. Je administratie is bijgewerkt, jouw taak zit erop, je hebt tijd én geld bespaart en kunt weer verder met wat je leuk vindt, namelijk ondernemen.

Vragen?

Wij staan je graag te woord om jouw vragen te beantwoorden.